A barátcserje hatása a termékenységre

A barátcserje ’a nők gyógynövénye’, pozitívan befolyásolhatja a termékenységet!

Szabályozza az ovulációt - fokozza a termékenységet: Amennyiben a női szervezetben túl sok prolaktin, és túl kevés progeszteron van, nem tud szabályosan lezajlani az ovuláció („tüszőrepedés / peteérés”). Ilyen feltételek mellett egyértelműen nehéz lenne teherbeesni. Hála a barátcserje természetes hatásának, a gyógynövéy segíthet csökkenteni a prolaktin szintet, támogatja a petefészek normális működését, ezáltal megnöveli a fogamzás esélyét.

A barátcserje azoknál a nőknél működik a legjobban, akiknek a progeszteron szintje közepesen vagy enyhén alacsony!

A magas prolaktin szint már önmagában is okozhatja a havi vérzés kimaradását. Ebben az esetben a barátcserje szintén hasznos lehet, segíthet visszaállítani a normál a havi ciklust.

Azok a nők, akiknél a prolaktin magas szintje mellett, még felborult az ösztrogén és a progeszteron aránya, szintén sokat nyerhetnek a barátcserjével!

Már 1988-ban (!), egy tanulmányban 48 meddő nőt (23-29 éveseket) vizsgáltak, akik az ún. luteális fázis zavar (LDH) betegségben szenvedtek. (Az LDH betegség akkor következik be, ha a szervezet hormonális egyensúlya tartósan felborul.)
3 hónapon át, napi egyszer barátcserjét adtak az alanyoknak. A kísérletet végig teljesítő 45 nő közül 7 terhes lett a vizsgálat végeztéve! Ezenkívül 25 nőnél a progeszteron szint normalizálódását jegyezték fel. Mindez magában hordzota a teherbeesés nagyobb valószínűségét a jövőre nézve.

A barátcserje termékenység-fokozó hatásait, Nancy Dunne természetgyógyász szerint számos tanulmány támasztja alá. Az egyik tanulmányban, egy nagy mintavételű vizsgálat során, sárgatest elégtelenségben szenvedő nőknél jelentős javulást tapasztaltak pusztán a barátcserje adagolásának köszönhetően. Dr. Dunne is azon a véleményen van, hogy a barátcserje bizonyosan képes segíteni a női nemi hormonok, elsősorban a progeszteron termelődését.
Az ’Alternatív Gyógyászat Nemzeti Központja’ szerint a barátcserje hatással lehet a hormonszintre, enyhítheti a ’mastodynia’-nak nevezett mellfájdalmat, illetve a terméketlenség bizonyos fajtáit.

Számos menstruációs rendellenesség és termékenységi zavar kezelésére használták és használják a barátcserjét. Németországban az orvosok a gyógynövényt Luteális fázis zavar (LPD) esetén írják fel.

Amenorrhea, menstruációs zavarok és termékenység

Klinikai kutatások igazolják, hogy a barátcserje valóban segíti a termékenységet!

Egy tanulmányban 96, termékenységi problémával küzdő nőt vizsgáltak. 38 nő másodlagos ’amenorrhea’-val (a menstruációs kimaradása), 31, sárgatest elégtelenséggel és 27, idiopátiás meddőséggel küszködött. A vizsgálat során az alanyok barátcserjét vagy a placebot kaptak, naponta kétszer, három hónapon keresztül. Azoknál a nőknél, akik amenorrhea-ban és sárgatest elégtelenségben szenvedtek, továbbá barátcserjével kezelték őket, azoknál a terhesség kétszer gyakrabban fordult elő, mint a placebot kapó csoportnál. 3 hónap elteltével 15 nőnél tapasztalták a teherbeesést...

Egy kisebb RCT kísérletben (RCT = ’véletlenszerűen kontrollált kísérlet’) 52, luteális fázis zavarban (LPD) szenvedő nőt kezeltek barátcserjével. Azt tapasztalták, hogy csökkent a prolaktin termelődés, normalizálódott a luteális fázis, javult a progeszteron szintézis is. A tanulmány végén egyértelműen úgy összegeztek a kutatók, hogy a barátcserje segíthet a luteális fázis zavar elleni küzdelemben.

Egy kettős vak vizsgálat során úgyszintén a placebo hatású készítményeket és a barátcserjét vetették össze. Utóbbi hatására 30 nőnél emelkedett a közép-luteális fázisban a progeszteron szintje. Közülük 15-en, akik 5 hónapon keresztül, rendszeresen fogyasztották a barátcserjét, teherbe is estek.

Sokan úgy vélik, hogy a barátcserje képessége a progeszteron szint növelésére megmagyarázza, hogy a természetgyógyászok és szülésznők miért is használják az ismétlődő vetélés megelőzésére.

Bartácserje árak + Rendelés

Barátcserje

Barátcserje termékek

Zafír Barátcserje kapszula,
60 db
= 3.971 Ft
Zafír Barátcserje kapszula,
3 x 60 db
= 11.321 Ft
Zafír Barátcserje kapszula,
5 x 60 db
= 17.821 F
tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT barátcserjeA termékeinket, az utóbbi 10 évben, több tízezren fogyasztották.

Barátcserje Kúrák

Gyerekeknek BarátcserjétGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2db / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Barátcserje.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3db / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Barátcserjét50 ÉV FELETT
50 év felett

3db / nap
3 - 4 kúra évente

ÖSSSZES Barátcserje KÚRA

Gyakori kérdések a Barátcserjéről:

Milyen problémáknál segít? Kiknek ajánlott a barátcserje fogyasztása?

Összes Barátcserje kérdés és válaszhoz tovább
Zafír Barátcserje kapszula

Egyensúlyozd ki a Hormonok hormonok szintjét Barátcserjével segítségével.

Fokozd a Petefészek működés petefészked teljesítményét Barátcserjével segítségével.

Fokozd Termékenységed Barátcserjével

Barátcserje Hatóanyagok

Flavonoidokflavonok, kaszticin

Iridoid gliozidokaukubin, agnuzid

Illóolajokkámfor

Alkaloidoknisindin

Terpenoidok15 ezer fajta, Diterpenoidok

Izomerekβ-farnesin, α-terpinil-acetát

Tovább a barátcserje összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók