Premenstruációs szindróma tünetenyhítés

A Premenstruációs szindróma (a továbbiakban PMS), az egyik leggyakoribb menstruációs probléma. Becslések szerint a nők 70-80%-át érinthetik a havivérzést megelőző testi és lelki tünetek. Ezeket a tüneteket nevezzük együttesen PMS-nek. Ma már jóval 100 feletti azoknak a panaszoknak a száma, amelyeket összefüggésbe lehet hozni a menstruációt megelőző időszak, vagyis a PMS panaszaival.

A PMS tünetei lehetnek: fejfájás, mellkasi fájdalom, ingerlékenység, rossz közérzet, hasfájás, ingerlékenység, türelmetlenség, nehéz koncentráció, nehezen kezelhető stressz, akné stb.

Újabb becslés szerint, a PMS a nők 20-40%-ánál jelentős fájdalmakkal és panaszokkal járhat, amelyek az életminőség romlását is eredményezhetik.
A PMS nem feltétlen kialakuló, ám jóval súlyosabb változata a PMDD, vagyis a ’premenstruációs diszfóriás rendellenesség’.
A PMDD elhúzódó, inkább idegi és érzelmi alapon működő, bénító betegség.

A PMS-t kiváltó okok és a betegség kezelése barátcserjével

A premenstruációs szindrómától a nők döntő többségét, hosszabb-rövidebb ideig, kisebb vagy nagyobb panaszokkal, de érinti. Egy olyan tünetegyüttesről van szó, amelynek okait elég nehéz pontosan meghatározni. A PMS-t ugyanis épp úgy kiválthatják hormonális problémák, mint geneteikai, mentális, táplálkozási, vagy éppen viselkedési tényezők.

A PMS bármilyen arányban is érinti a gyengébbik nemet, a nők nagy részének leküzdhető akadályt jelent, amellyel egyáltalán nem kell együttélni!

A gyógyszeres kezelések mellett/helyett, több „praktikát” is ismerni, amelyek a PMS megelőzésében, tüneteinek az enyhítésében segédkezhetnek: A megfelelő mennyiségű mozgással, egészséges étrend követésével (cukrok, szénhidrátok mértékletes fogyasztása), a környezeti stressz csökkentésével (akár egy egyszerű fürdővel, masszázzsal) már önmagában is enyhíthetőek a PMS tünetei.

Bizonyos ételek és étrendkiegészítők fogyasztásával szintén ellensúlyozható a PMS. A barátcserje porkapszula bármily meglepő, az előbbi kategóriába sorolható.

Klinikai kísérletek során, a PMS kezelésében a barátcserje enyhített olyan tüneteket, mint a mell fájdalmai, a mellérzékenység, ödéma, székrekedés, ingerlékenységet, a lehangoltság, idegesség, fejfájás.

A barátcserje hasonlóan hatékony, mint a szervezetet a felesleges ösztrogéntől megszabadító B6-vitamin. A B6-vitamint sokan szednek a PMS tünetei ellen, a hormonális egyensúly szabályozása végett.

Modern kutatások szerint legalább olyan hatásos, idegi alapon működő nyugtató, mint a depressziós tünetek, és a belső feszültségek csökkentésére gyakran alkalmazott ’Fluoxetin’ gyógyszer! PMS és PMDD tünetek enyhítésére ezért is lehet alkalmas a barátcserje porkapszula!

Számos kettős vak, ún. RCT kísérlet (’véletlenszerűen kontrollált kísérlet’) során vizsgálták már a barátcserje készítmények hatását a PMS tüneteire.
Egy ilyen vizsgálat jelentős javulást mutatott a PMS tüneteiben. Jó eredményt hozott az orvosok által végzett értékelésben is, melynek során a fizikai tünetek súlyosságát és a kockázat-előny arányát pontszámokkal értékelték.

Egy tanulmányban a mell telítettséget vizsgálták 170 PMS-es nőnél. Az alanyok a barátcserje gyümölcsének kivonatát vagy placebot kaptak, 3 menstruációs cikluson keresztül. A nők több mint fele tapasztalt 50%-os, vagy annál nagyobb mértékű javulást önmagán!
A legtöbben jól tolerálták a barátcserjét, rendszeresen jelentkező mellékhatásokat nem tapasztaltak.

Egy másik kísérletben, 104 nőn vizsgálták a barátcserje kétféle változatát (folyékony és tabletta kivonatát) legalább három menstruációs cikluson keresztül. A barátcserjével kezelt nők a ciklikus mellfájdalom jelentős enyhülését tapasztalták.

Három nyílt kísérletet végeztek 400 és 1600 fő részvételével. Ezek mindegyike jelentős, 50% feletti javulást mutatott a különböző PMS tünetek csökkenésében, már 2 hónap elteltével!

Barátcserje RENDELÉS + árak

Barátcserje

Barátcserje termékek

Zafír Barátcserje kapszula,
60 db
= 3.971 Ft
Zafír Barátcserje kapszula,
3 x 60 db
= 11.321 Ft
Zafír Barátcserje kapszula,
5 x 60 db
= 17.821 F
tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT barátcserjeA termékeinket, az utóbbi 10 évben, több tízezren fogyasztották.

Barátcserje Kúrák

Gyerekeknek BarátcserjétGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2db / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Barátcserje.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3db / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Barátcserjét50 ÉV FELETT
50 év felett

3db / nap
3 - 4 kúra évente

ÖSSSZES Barátcserje KÚRA

Gyakori kérdések a Barátcserjéről:

Milyen problémáknál segít? Kiknek ajánlott a barátcserje fogyasztása?

Összes Barátcserje kérdés és válaszhoz tovább
Zafír Barátcserje kapszula

Egyensúlyozd ki a Hormonok hormonok szintjét Barátcserjével segítségével.

Fokozd a Petefészek működés petefészked teljesítményét Barátcserjével segítségével.

Fokozd Termékenységed Barátcserjével

Barátcserje Hatóanyagok

Flavonoidokflavonok, kaszticin

Iridoid gliozidokaukubin, agnuzid

Illóolajokkámfor

Alkaloidoknisindin

Terpenoidok15 ezer fajta, Diterpenoidok

Izomerekβ-farnesin, α-terpinil-acetát

Tovább a barátcserje összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók