Barátcserje változókorban

40 és 50 éves kor között a petefészek hormontermelése szép lassan, de megszűnik, a menstruáció elmarad, elkezdődik a változás kora.

A ’klimax’, vagy változókor egy nagyjából 10-15 éves periódus, a nemi teljesség végétől egészen az idős korig tart. ’Klimaktériumnak’ is szokás nevezni, amely annyit tesz, hogy ’sorsdöntő változás’. – Valóban az, sorsdöntő!

A női változó kor, egy komplex, fizikai-lelki-mentális tünetegyüttes. Hormonális átalakulások, egészségügyi változások (mint a betegségek kialakulásának nagyobb kockázata), szabad szemmel is észrevehető, külső fizikai átalakulások (pl. izomzat „összeesése”, a mozgás nehézsége) egyaránt jellemzik ezt az időszakot.

A női szervezet hormonális változásait gyaníthatóan a működőképes tüszők számának a folyamatos csökkenése eredményezi, és ez vezet el végül a menopauzához. A menopauza a görög ’menos’ (jelentése: hónap) és ’pausis’ (valaminek a megszűnése) szavakból tevődik össze. A menstruáció végét jelenti.

Nőknél, a változó kor lényegében akkor kezdődik, amikor az utolsó havi vérzést, legalább 6, de inkább 12 hónapon keresztül nem követi másik. Beszélhetünk menopauza körüli, előtti és utáni időszakról.

A menopauza:

  • körüli, perimenopauzális időszak az utolsó havi vérzést megelőző évekre tehető. Ezek a a menstruáció tényleges megszűnését megelőző évek, akár 10 év is éehet.

  • előtti korszak az utolsó vérzés előtti korszak, az ún. premenopauza.

  • utáni időszak az utolsó vérzést követő, ún. posztmenopauza korszaka.

A ’Reproduktív Orvoslás Amerikai Társasága’ (ASRM) szerint 40 éves korra egy egészséges nőnek mindösszesen 5% az esélye minden hónapban arra, hogy teherbeessen.
A korral összefüggő terméketlenség elsősorban a petefészek változásai és az ehhez kapcsolód hormoningadozás miatt alakulhat ki: kevesebb az életképes petesejt, a hormonok termelésének (ösztrogén, luteinizáló hormonok, progeszteron) ciklusa is elkezd változni.
Általában az egészséges méh addig képes fenntartani a terhességet, amíg a hormonszint lehetővé teszi a fogamzást, majd a magzat növekedését. A petefészkek sajnálatos módon igen érzékenyek az idő múlására és az egészségre. Azok a nők, akik a 40-es éveikben járnak, már kisebb eséllyel lesznek terhesek és statisztikailag is gyorsan csökkennek az esélyeik.

A barártcserje segíthet

  • Az orvosi szakirodalom szerint a menstruációt megelőző és a menopauzával együtt járó kellemetlen tünetek terápiás kezelésében a barátcserje egyaránt hatásosnak bizonyult.

  • A gyógynövénnyel, számos kutatás értelmében, a perimenopauzális korszak panaszai, tünetei enyhíthetőek, kezelhetőek.

  • A hormonháztartást szabályozó hatásai miatt a barátcserje a manepauza előtti, körüli és utáni korszak tüneteit enyhítheti (pl. a szorongás, nyugtalanság, hőhullámok ellensúlyozása).

  • Közvetve hatással van az agyalapi mirigy follikulus stimuláló hormon (FSH), valamint a luteinizáló hormon (LH) termelésére. Közvetlenül serkentve így a progeszteron termelést.

Összefoglalva: a változókori tünetek elviselhetőbbé tehetőek a barátcserje fogyasztásával, amely gyógynövény a női hotmonháztartás kiegyensúlyozásához is hozzájárul.

Barátcserje

Barátcserje termékek

Zafír Barátcserje kapszula,
60 db
= 3.971 Ft
Zafír Barátcserje kapszula,
3 x 60 db
= 11.321 Ft
Zafír Barátcserje kapszula,
5 x 60 db
= 17.821 F
tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT barátcserjeA termékeinket, az utóbbi 10 évben, több tízezren fogyasztották.

Barátcserje Kúrák

Gyerekeknek BarátcserjétGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2db / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Barátcserje.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3db / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Barátcserjét50 ÉV FELETT
50 év felett

3db / nap
3 - 4 kúra évente

ÖSSSZES Barátcserje KÚRA

Gyakori kérdések a Barátcserjéről:

Milyen problémáknál segít? Kiknek ajánlott a barátcserje fogyasztása?

Összes Barátcserje kérdés és válaszhoz tovább
Zafír Barátcserje kapszula

Egyensúlyozd ki a Hormonok hormonok szintjét Barátcserjével segítségével.

Fokozd a Petefészek működés petefészked teljesítményét Barátcserjével segítségével.

Fokozd Termékenységed Barátcserjével

Barátcserje Hatóanyagok

Flavonoidokflavonok, kaszticin

Iridoid gliozidokaukubin, agnuzid

Illóolajokkámfor

Alkaloidoknisindin

Terpenoidok15 ezer fajta, Diterpenoidok

Izomerekβ-farnesin, α-terpinil-acetát

Tovább a barátcserje összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók